Kb. 80 db keksz szokott összejönni a receptben leírt mennyiségekkel, ez alapján 1 keksz így a következő tápanyagokat tartalmazza:
21. Bea: (2021.01.31. 14:33)
Lérdésem az lenne, hogy a zabpelyhet mennyire daraljuk apróra? Kávédarálón liszt lesz belőle, aprítón kicsi szemes?
20. eve: (2016.12.07. 14:45)
Szia, ha banannal szeretném készíteni, akkor hogyan módosítsak az aranyokon? Koszi
19. Otika: (2016.01.20. 16:07)
Szia!
Most készítettem el, kókuszos és sovány kakaós verzióban!
Isteni finom lett!! Imádom! Köszönöm a recetet :) :*
18. Adél: (2015.09.15. 16:56)
A tojást bele kell keverni a masszába vagy csak a tetejérw kell kenni??
17. Erika: (2015.06.20. 20:44)
Ma csinaltam meg :) isteni koszonom :) ez tenyleg igazi zabkeksz;)
16. Ádám: (2015.06.14. 13:57)
Sima, cukrozatlan zabpehely. Általában kisebb szemű és nagyobb szemű változatban lehet kapni 500 grammos kiszerelésben. Aldiban és Lidlben a legolcsóbb. Ezt szoktam darálni, sima turmixgéppel (de más daráló is megteszi).
15. Viktória: (2015.02.16. 01:06)
Az a kérdésem,hogy zabpehely az alapanyag?Mert úgy tűnik a receptből mintha valóságos gabona(zab)lenne.
Előre is köszönöm a választ.
14. Krisztián: (2015.02.06. 09:59)
A zab alapvetően gluténmentes. Nem a termesztés vagy az összetevői alapján lesz benne glutén, hanem a feldolgozása során, ahol a többi gluténtartalmú gabonától "fertőződik" meg. Aki nem gluténérzékeny, az ettől biztosan nem lesz az (99%) hiszen csak nyomokban tartalmazza. Amúgy nagyon jó a recept, én xilittel egészítem ki, így édes lesz. A vaj helyett lehet használni kókusztejet.
13. Joó Barbara: (2014.07.14. 14:48)
Engem is érdekelne hogy zab kell bele vagy zabpehely? :-)
12. Éva: (2014.07.03. 17:09)
Szia!
Gyengébbek kedvéért légy szíves írd meg: 500 g zab (szemes) vagy zabpehely kell a receptbe? Ha szemes, akkor az a kávédarálóban is darálható?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv:
Éva
11. Ádám: (2014.03.22. 09:34)
Mónika: köszi a pontosítást. Tehát, kapható gluténmentes zab, aki arra érzékeny, ne sima zabot használjon.
10. Mónika: (2014.02.11. 10:19)
Nagyon jó a recept, köszönöm, hogy megosztottad Velünk!
Ádám és biharika: a zab alapból nem gluténmentes csak, ha olyat vásárolsz amire rá van írva, hogy gluténmentes. Amire nincs ráírva azt sajnos gluténérzékenyek nem fogyaszthatják. A gluténmentes zabot nagyon szigorú feltételek mellett lehet termeszteni, aratni, feldolgozni, stb. Szép napot mindenkinek.
9. Marcsi: (2013.10.03. 11:39)
Most készítettem el. A következőn változtattam. Zab 400g,kókuszreszelék 100g,+foly.édesítő,és vaj helyett szűz kókuszzsírt tettem bele.A keksz nagyon jó lett. Köszönöm a receptet. :-)
8. Ádám: (2013.10.02. 09:09)
biharika: a zab gluténmentes
7. biharika: (2013.09.18. 20:44)
Kár, hogy nem gluténmentes
6. Vivien: (2013.07.15. 21:33)
nádcukrot használok a minden napi étkezéshez vagyis amibe cukor kell.
Nem akarom túlságosan édesre de kicsit lehessen benne érezni szerintem a 2/2 a megfelelő arány így édes-sós lesz :) Köszönöm a választ
5. Ádám: (2013.07.09. 21:09)
Vivien: igen, sós nassolásnak ajánlom, de ha belefér az étrendbe cukrosan, hát akkor lehet cukrosan is néha (legalább van mellette nagyobb mennyiségű minőségibb szénhidrát is, a zab). Cukros változatban csak maximum 1 kávéskanál só legyen (vagy semennyi), a zab 400 g legyen a cukor pedig 100 g.
Édesítőkkel nekem nagyon nincs jó tapasztalatom, de 100 g-nak megfelelő mennyiséggel ugyanúgy kipróbálható édesítővel is, ha bírja a gyomrod...
4. Vivien: (2013.07.02. 17:18)
A receptek szuperek :) és gratulálok a sikerekhez :)
kérdésem lenne hogy ez a zabkeksz a recept alapján sós nassolásnak tűnik jól sejtem? esetleg valamilyen cukrot lehetne bele tenni gondolok én itt a nádcukorra vagy a stevia-ra?
3. Ádám: (2013.03.18. 20:12)
Anett: általában a legolcsóbb vajat használom, amit TESCO-ban, Aldiban vagy Sparban lehet kapni.
Fontos, hogy ez az arány amit leírtam receptnek sok variálás után jött össze, pontosan kimérve így szoktam készíteni.
Receptek is lesznek folyamatosan, sajnos egyelőre csak az állapotfrissítésekre futja az időmből, de majd minden szépen alakul :)
2. Anett: (2013.03.17. 08:43)
Jaaa...és egy kérdés: milyen vajat használsz ehhez a kekszhez??
1. Anett: (2013.03.17. 08:42)
Nagyon jók a receptek!! Azt hiszem ezt ma meg is sütöm!!! Személy szerint én még több receptre kíváncsi vagyok!!! ;) Gratula az átalakulásodhoz!!!!!