Írta: Ádám
2014. 02. 28.
Cimkék: étrend

Általános, étrenddel kapcsolatos javaslataim

Először is bocs mindenkitől, akinek még nem sikerült válaszolnom e-mailen. Sok kérdés étrenddel kapcsolatos. Ebben a bejegyzésben általános javaslataimat olvashatod.

 

Első körben nem is az a fontos, hogy teljesen lemondj a kajákról amiket eddig ettél, hanem az, hogy készíts tervet. Aztán ha megvan a terv, próbáld betartani, és naplózd melyik részét sikerült, melyiket nem, ha még van benne egy-két szar kaja, nem a világ vége, de legalább elkezdtél valamilyen gondolattól vezérelve táplálkozni.

Valamint diéta elején az első hetekben bekövetkező gyors fogyás miatt ne rúgd fel a terveidet, az csak felesleges víz kiürülése. Tehát el se bízd magad, illetve ne pánikolj, hogy, túl gyors a fogyás, az eleje könnyen megy, és az még nem mind zsír.

Általános javaslataim:

  1. Minimalizáld a pékáru evést
  2. Ne igyál mást, csak vizet
  3. Ne egyél bő zsírban sült ételt
  4. Ne igyál alkoholt
  5. Ne cigarettázz
  6. Ne drogozz

Ezeket tartsd be kb. 90 százalékban, tehát a mindennapokban (személy szerint az utolsó kettőt 100 százalékban betartom).

Miből álljon az étrended?
Itt egy jó lista a megfelelő hozzávalókról:
http://whfoods.com/foodstoc.php

Mennyit egyél, ha a fogyás a cél?
Fehérje: legalább 1.5 g / testsúlykilogramm
Szénhidrát: kb. 3 g / testsúlykilogramm
Zsír: kb 0.5 g / testsúlykilogramm

A célsúllyal számolj, de -10 kg legyen a legnagyobb cél, majd ha azt elérted, mehetsz tovább.

1200 kcal-nál ne egyél kevesebbet (55 kg legyen tehát az alsó célod ezzel a fehérje-szénhidrát-zsír eloszlással számolva)!

Cimkék: étrend
A bejegyzés eddigi hozzászólásai:
6. Lóri: (2014.11.23. 09:49)
Szia Ádám !
Azért irok ide mert kiváncsi lennék hány éves kortól ajánlott az efféle edzés és étrend.
5. Kinga: (2014.10.02. 17:05)
Sziia!
Már egy hónapja edzek a videóidra, napi ötször. Csak vizet iszok. pékáruról nem nagyon tudok lemondani, de csak néha csúszik be egy-két pogácsa, de csakis reggel. Különben rozskenyeret eszek.
Azt érzem, hogy izmosodtam, főleg a combom, de a fogyást még nem látom és a mérleg se nagyon mutatja. Esetleg valamit rosszul csinálok, vagy csak még nem indult el a folyamat?

Előre köszönöm a válaszod
Kinga
4. Zoli: (2014.04.20. 19:15)
Szia Ádám!
Én elsősorban HÍZNI szeretnék az edzés segítségével, esetleg van javaslatod, hogy az általad vázolt diétát miben kellene változtatni ehhez?

Olvastam ,hogy fehérje kiegészítőt érdemes szedni. Nem célom a drasztikus növekedés, ezt esetleg lehet pótolni valami egyéb természetes élelmiszerrel?

Köszönöm!
3. János: (2014.03.22. 18:17)
Szia Adám!

Most van 8 hónapja edzek! Változtatni 2 féleképpen szoktam! Vagy a Gyakorlatokat változtatom meg, Mit legutóbb, vagy a súlyokat! Van amikor nagyobb súllyal csináltam kevesebbet, van amikor kisebb súlyall több ismétlést, de ugyanazokból a gyakorlatokból. Most Épp, ezeket a gyakorlatokat csinalom...fekvőtámasz huzódzkodás, vádlizás, Bicepsz 2 kezes rúddal, fekvenyomás, nyakból fejfölé nyomás, alkarozás, tricepszre tolódszkodás, csukjázás, vaéamint hasizom gyakorlatok. Ezt heti 3-szor, valamint mindenből 2 sorozatot jelenleg.
2. Ádám: (2014.03.22. 09:19)
Szia János!

A kéthavi edzésterv változtatást nem javaslom. Ha teljesen kezdő valaki, akkor 2 hónap után rendben van, hogy vált egy keményebb edzésre, de ott akár 1 évet is simán megéri elidőzni. De sajnos pontos infók nélkül nem lehet okosat mondani, nem tudom, mit változtatsz, a lényeg, hogy az alapgyakorlatok meglegyenek, és azokban próbálj mindig egyre nagyobb súlyokat használni, vagy időszakosan kisebb pihenőkkel edzeni stb...

Étkezés: figyelj nagyon a szénhidrátbevitelre, én a helyedben csinálnék egy hetet nagyon, nagyon alacsony szénhidrátbevitellel (pl csak zöldségben lévő szénhidrát, semmi más szénhidrát, gyümölcsből se!).
1. János: (2014.02.28. 22:23)
Szia Ádám!

Most azert kereslek meg, mert a tanácsodat szeretnem kérni! 86-
kg-ről lefogytam 67 kg-re, (6 hónap alatt) de kb 3 hete megált a fogyas! Se merre nem mozdulok! Edzés tervet 2 havonta valtoztatok, de lehet hogy a kajabában van a hiba? 70-80 százalékban betudom tartani, meg a napi 5-6 etkezest is. Csak vizet iszom semmi mast, ezért vagyok tanacstalan! Szerinten még 3-4 kilo kellene hogy fogyjak és akkor mar teljesen lapos hasam lenne, meg máshonann is eltünne a zsir.

Üdv: Jani
Hozzászólás a bejegyzéshez:
Név*:
E-mail*:
Webcím:
Szöveg:
Biztonsági kód:
Írd be a biztonsági kódot*:
 
Üdvözöl a FittZóna!

A FittZona.hu weboldal azért jött létre, hogy segítséget nyújtson az otthoni testformálásban. Megosztjuk veled, hogy nekünk hogyan sikerült fogynunk, és hogyan formáljuk a testünket az izomzatunk fejlesztésével.

A weboldalunkon edzésvideókat, recepteket, oktatást a táplálkozásról és motivációs tartalmakat találsz, amiknek a használatához sok sikert kívánunk!

Kattints ide az edzésvideók megnézéséhez »

 
 
 
 

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed lenne az edzésekkel vagy az étkezéssel kapcsolatban, akkor kérjük, használd az alábbi gombot:

 
 
 
© 2013-2024 FittZona.hu - Otthoni edzés és diéta fogyáshoz, erősítéshez | Felhasználási feltételek